Gevechten tussen Griekse politie en vluchtelingen Idomeni

Gevechten tussen Griekse politie en vluchtelingen Idomeni

De vluchtelingen wordt aangeboden zelfstandig mee te werken aan de ontruiming van het kamp. De eersten hebben daar nu gehoor aan gegeven, voornamelijk vrouwen en kinderen. Andere vluchtelingen zeggen echter dat ze het kamp niet zullen verlaten, omdat ze hoop houden dat ze vanuit daar verder Europa in kunnen reizen.

grieks

Gisteren is de Griekse oproerpolitie met asielzoekers slaags geraakt omdat ze door een politiekordon probeerden te breken daarom bestookte de oproerpolitie ze met traangas en schokgranaten. Zo’n tweehonderd vluchtelingen zouden een treinwagon hebben ingezet om met geweld langs de politie te komen.

De migranten gooiden ook stenen naar de agenten. Het is nog onduidelijk of er gewonden zijn gevallen of arrestaties zijn verricht. De duizenden bewoners van het provisorische kamp in Idomeni, dat aan de gesloten grens met Macedonië ligt, wachten al maanden om naar Macedonië door te reizen. Ze blokkeren sinds een paar weken een spoorlijn die naar het Balkanstaatje leidt.

media_xll_8672319trein

 

De Griekse autoriteiten proberen al maanden tevergeefs de inwoners van het vluchtelingenkamp Idomeni naar andere kampen te laten verhuizen. Sinds de vluchtelingendeal met Turkije van start ging, zitten tienduizenden vluchtelingen vast in Griekenland. Ze horen niet tot de groep die meteen wordt teruggebracht naar Turkije en moeten afwachten tot de Griekse autoriteiten hun asielaanvraag hebben behandeld.

 

gooi

1 Comment

  1. vluchtelingen? dit is tuig. EU een??? waarom de Grieken niet helpen met versterking dit in te dammen dit is ook het probleem van de Noordelijke Landen!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.