IS ronselaar gearresteerd in België

De Belgische politie heeft dinsdag acht mensen opgepakt die worden verdacht van het ronselen van jihadstrijders voor de oorlog in Syrië. Ook zouden ze financiële steun hebben gegeven aan terreurbeweging Islamitische Staat.

In Antwerpen, Brugge, Sint-Niklaas en de Brusselse gemeente Schaarbeek deed de politie in totaal negen huiszoekingen. Daarbij zijn geen wapens of explosieven gevonden.

De Belgische autoriteiten meldden dinsdag ook de arrestatie van een 43-jarige man in verband met de aanval op twee agenten in Charleroi, afgelopen zomer. Hij zou de machete hebben geleverd waarmee de dader inhakte op de vrouwelijke agenten. Beiden raakten zwaargewond. De aanvaller werd ter plaatse doodgeschoten.

Al eerder werden drie mensen opgepakt wegens betrokkenheid bij aanval.

Bron: De standaard

var smartDonationsRootPath=”http://www.geenaangifte.nl/wp-content/plugins/smart-donations/?utm_source=rss&utm_medium=rss”;
var smartDonationsSandbox=”n”;
var smartDonationsIPNUrl=”http://www.geenaangifte.nl/?sd_ipn_trigger=1&utm_source=rss&utm_medium=rss”;

if(!window.smartDonationsItemsToLoad)
window.smartDonationsItemsToLoad=new Array();;
window.smartDonationsItemsToLoad.push({‘options’:{“smartDonationsType”:”slider”,”donation_provider”:”paypal”,”campaign_id”:”0″,”donation_currency”:”EUR”,”donation_description”:”Donation”,”selectedCountry”:”nl_NL”,”smartDonationText”:”Via deze weg willen wij geld gaan inzamelen voor Geert Wilders omdat wij het belachelijk vinden dat hij waarschijnlijk een boete gaat krijgen omdat hij zegt wat miljoenen mensen denken. Daarom willen wij onze afschuw uitspreken over deze schaamteloze poging een gekozen politicus te intimideren en daarmee zijn gehele achterban monddood te maken. Geert voor het volk, het volk voor Geert! Met deze ophaalactie willen we Geert Wilders een hart onder de riem steken. Samen sterk, Coniunctis viribus! Het geld dat overblijft na het betalen van de boete storten wij op de rekening van de PVV, hiermee kunnen zij de kast spekken voor de verkiezingen. Alvast heel erg bedankt !”,”smartDonationDonationText”:”Current donation:”,”smartDonationsMinValue”:”1″,”smartDonationsMaxValue”:”250″,”smartDonationsDefaultValue”:”1″,”smartDonationIncrementOf”:”1″,”smartDonationAllowedValues”:””,”cmd”:”_donations”,”item_name”:”Donation”,”business”:”info@geenaangifte.nl”,”lc”:”nl_NL”,”no_note”:”0″,”currency_code”:”EUR”,”bn”:”PP-DonationsBF:btn_donateCC_LG.gif:NonHostedGuest”,”bn”:”Rednao_SP”,”custom”:”0″,”notify_url”:”http://geenaangifte.nl?sd_ipn_trigger=1&utm_source=rss&utm_medium=rss”,”amount”:”1″,”styles”:{“SmileStrokeColor”:”000000″,”SmileFillColor”:”FFFFFF”,”smartDonationsSliderTable”:”border-style: none;margin: 0;text-align: center;width: auto;margin: auto;”,”smartDonationsSliderTd”:”border-style:none;padding:0;margin:0;”}},’element’:’donationContainer1041665317′});


Source: Geenaangifte.nl